espa
logoespa
Κρανιώτης Λογιστικά Φοροτεχνικά

Τι γίνεται με την Αναστολή συμβάσεων και το πρόγραμμα Συν-Εργασία

12/02/2021

Τι γίνεται με την Αναστολή συμβάσεων και το πρόγραμμα Συν-Εργασία

https://www.youtube.com/watch?v=YADrVegKowA

Μείγμα παλαιών και νέων μέτρων για την στήριξη των θέσεων απασχόλησης έρχεται τους επόμενους μήνες και κατά το μεταβατικό στάδιο αποσωλήνωσης της αγοράς εργασίας από τα οριζόντια μέτρα για τον κορονοϊό όπως είναι οι αναστολές συμβάσεων. Ο μηχανισμός «Συν-εργασία» αναμένεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη ημέρα, καθώς το μέτρο των αναστολών θα αποσύρεται σταδιακά από την αγορά, περιοριζόμενο στις κλειστές επιχειρήσεις. Όλα φυσικά εξαρτώνται από την πορεία της πανδημίας και υπό την αίρεση μιας νέας έκρηξης κρουσμάτων. 

Στόχος είναι η ομαλή μετάβαση στη νέα εργασιακή κανονικότητα, εφόσον η πανδημία του κορονοϊού και ο ρυθμός των εμβολιασμών το επιτρέψουν. Στο τραπέζι των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης βρίσκεται μια νέα γενιά στοχευμένων μέτρων, που αναμένεται να αναπτυχθούν σταδιακά με αυστηρά στοχευμένους όρους και προϋποθέσεις. Στόχος είναι να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που θα βγαίνουν από τα κλαδικά lockdown και από τα οριζόντια μέτρα όπως είναι οι αναστολές συμβάσεων. Κρίσιμο ρόλο στην επόμενη μέρα αναμένεται να παίξει και η κατάρτιση εργαζομένων και ανέργων, με προγράμματα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

© 2023 kraniotis.gr all rights reserved
chevron-downmenu-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram