kraniotis-logo
Χ. Σμύρνης 55 Καλαμάτα
[email protected]
27210 62510-529

Παράταση επιδομάτων και τηλεκατάρτιση για την ενίσχυση των ανέργων

Τηλεκατάρτιση θα είναι πιθανότητα η λύση για την ενίσχυση 150.000 περίπου μακροχρόνια ανέργων, ενώ παρατείνονται κατά δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας που έληγαν μέσα στο 1οτρίμηνο του 2020.

 Σύμφωνα με τον οικονομολόγο Κώστα Κρανιώτη, εξετάζεται να γίνει καταβολή οικονομικής ενίσχυσης η οποία ενδέχεται να έχει και μορφή προγράμματος τηλεκατάρτισης και θα αφορά εκείνους τους ανέργους, οι οποίοι δεν έχουν λάβει κανένα επίδομα ανεργίας, και δεν είναι ενταγμένοι σε κανένα πρόγραμμα απασχόλησης.

Την ώρα που οι τελευταίες μετρήσεις του ΟΑΕΔ δείχνουν ότι οι άνεργοι ξεπερνούν τους 580.000 συνολικά, το πακέτο στήριξης πρόκειται να στραφεί κυρίως σε αυτούς που παραμένουν άνεργοι τα τελευταία 1 με 2 χρόνια και αυτοί οι άνεργοι είναι περίπου 150.000.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Κρανιώτης, μακροχρόνια άνεργους εννοούμε αυτούς που έχουν μείνει χωρίς δουλειά για πάνω από ένα χρόνο και είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

 Όσον αφορά στα επιδόματα ανεργίας, όσα έληγαν το 1οτρίμηνο του 2020 παρατείνονται κατά δύο μήνες κι εξετάζεται αν θα μπορέσουν να συμπεριληφθούν οι άνεργοι των οποίων το βασικό επίδομα έληξε τον Δεκέμβριο του 2019.

K.Δ.

© 2023 kraniotis.gr all rights reserved
ιστοσελίδες καλαμάταdigital marketing
homeenvelopephonechevron-downmenu-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram