espa
logoespa
Κρανιώτης Λογιστικά Φοροτεχνικά

Ξεκινά η ηλεκτρονική κατάθεση των πινακίδων

04/01/2021
myCAR: Ξεκινά η ηλεκτρονική κατάθεση των πινακίδων
https://www.youtube.com/watch?v=ZND-J76tKfQ

Ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myCAR μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να προχωρήσουν στην κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας και να θέσουν το αυτοκίνητο τους σε ακινησία. Φέτος, λόγω της πανδημίας, οι ιδιοκτήτες  δεν χρειάζεται να πάνε στις εφορίες για να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους. Αρκούν μερικά  κλικ για να το θέσουν σε καθεστώς ακινησίας.

Οι κάτοχοι των αυτοκινήτων που θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες τους θα χρειαστεί να τις αφαιρέσουν και να τις κρατήσουν στο σπίτι τους.about:blank

Αν σε περίπτωση ελέγχου διαπιστωθεί ότι κάποιος κάτοχος έχει καταθέσει τις πινακίδες ηλεκτρονικά και το όχημα κινείται παράνομα, τότε το πρόστιμο ανέρχεται σε 10.000 ευρώ με πρόσθετη καταβολή ποσού ίσου με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Μάλιστα σε περίπτωση υποτροπής τότε το πρόστιμο αυξάνεται σε 30.000ευρώκαι αφαίρεση της άδειας οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος για3 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2021 όσο και για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας, το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει παράταση έως τις 26 Φεβρουαρίου.

© 2023 kraniotis.gr all rights reserved
chevron-downmenu-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram