logoespa banner
logo

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Πως θα πάρετε έξτρα έκπτωση φόρου 2.220 ευρώ

12/01/2022

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Πως θα πάρετε έξτρα έκπτωση φόρου 2.220 ευρώ

https://www.youtube.com/watch?v=F9KwfaSNSNA

Eξτρα έκπτωση φόρου έως 2.200 ευρώ στους φορολογουμένους που θα πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές με συγκεκριμένα επαγγέλματα προβλέπει το νέο καθεστώς για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις που ισχύει από την Πρωτοχρονιά. Μέσα από την παροχή ισχυρών κινήτρων επιχειρείται να κινητοποιηθούν περισσότερο οι φορολογούμενοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.  Με τις νέες ρυθμίσεις καθιερώνεται πλέον ένα σύστημα τριών ταχυτήτων για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις που θα πρέπει να συλλέγουν οι φορολογούμενοι για να μην επιβαρυνθούν με πέναλτι φόρου ή και για να κερδίσουν φορο-μπόνους. Ειδικότερα:

e-αποδείξεις ίσες με το 30% του εισοδήματος

Στην πρώτη ταχύτητα βρίσκονται οι δαπάνες που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικές πληρωμές (κάρτα, e-banking κ.λπ.) που θα πρέπει να καλύπτουν το 30% του εισοδήματος του φορολογουμένου με μέγιστο όριο το ποσό των 20.000 ευρώ. Οι φορολογούμενοι που δεν θα πιάσουν τον στόχο απειλούνται με έξτρα φόρο ίσο με το 22% των αποδείξεων που θα λείπουν. Για παράδειγμα, αν ένας φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ πραγματοποιήσει ς ηλεκτρονικές πληρωμές δαπανών συνολικού ύψους 5.000 ευρώ, οι οποίες αντιστοιχούν στο 25% του ετησίου εισοδήματός του, θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον φόρο 22% επί του ακάλυπτου 5% του ετησίου εισοδήματός του, δηλαδή 220 ευρώ (22% x 5% x 20.000 ευρώ). Στις αποδείξεις που «μετρούν» για την κάλυψη του 30% του εισοδήματος περιλαμβάνονται τα περισσότερα έξοδα των νοικοκυριών, όπως τρόφιμα, ποτά, καπνός, ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, έπιπλα, οικιακές συσκευές, βενζίνη, πετρέλαιο θέρμανσης, λογαριασμοί κινητής και σταθερής τηλεφωνίας,ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και κοινοχρήστων, ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια, κυλικεία, κουρεία, κομμωτήρια, κοσμήματα κ.ά.

© 2023 kraniotis.gr all rights reserved
chevron-downmenu-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram